Post.doc. (fysikk)

in english

STILLING SOM POST.DOC. FYSIKK

ledig ved Fysisk institutt.

Nærmere opplysninger: professor Lars Bugge, tlf. 22 85 50 98, e-post: lars.bugge@fys.uio.no.

Ltr.: 53

Søknadsfrist: 18. mars

Se også vår hjemmeside: http://www.fys.uio.no, http://www.fys.uio.no/epf, http://www.fys.uio.no/epf/atlas/

REF. NR.: 01/13456

Søknad, CV, publikasjonslister og vitenskapelige arbeider sendes til: Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, v/personalkonsulent Gro Corell, PB 1032 Blindern, 0315 Oslo


Stillingen hører inn under Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo og er knyttet til Fysisk institutt. Stillingen er eksternt finasiert.

Fysisk institutt har et vitenskapelig personale på 78, hvorav 22 er åremålsstillinger (10 stipendiat- og 12 professor II-stillinger). I tillegg er 37 åremålsansatte knyttet til instituttet med ekstern lønn. Videre er det et teknisk personale på 31 og et administrativt personale på 9.

Det vitenskapelige arbeidet ved instituttet er organisert i 9 forskningsgrupper. Det arbeides både eksperimentelt og teoretisk i gruppene for: Biofysikk, Elektronikk, Eksperimentell partikkelfysikk, Kondenserte fasers fysikk, Kjerne- og energifysikk, Plasma- og romfysikk og Strukturfysikk. Dessuten er det egne grupper for teoretisk fysikk og fysikkdidaktikk.

Den som ansettes i stillingen forventes å arbeide med ATLAS-prosjektet som er under forberedelse og vil være ett av eksperimentene ved CERNs kommende "Large Hadron Collider" (LHC), en 14TeV proton-proton kollisjonsmaskin, der datainnsamling forventes å starte i år 2007.

Forskningsgruppens aktiviteter i ATLAS dekker:

Den utvalgte kandidaten forventes å styrke fysikkstudiene og den detektor-spesifikke programvareutviklingen, samt å delta i ATLAS' "data challenges".

Søkeren må kunne dokumentere forskningserfaring og kompetanse som ligger innenfor nevnte fagområder. Søknaden må inneholde informasjon om vitenskapelige planer for stipendperioden.

Postdoktor-stillingen er en åremålstilling med 2 års tilsettingstid.

Søkeren må ha innlevert sitt doktorgradsarbeide til bedømmelse før søknadsfristen utløper, eller ha oppnådd doktorgrad. Emnet for doktorgraden må være et av de nevnte forskningsområder eller innen forskningsområder relatert til dette.

Søknaden skal inneholde fullstendige opplysninger om utdanning, tidligere stillinger, pedagogisk erfaring og kompetanse, administrativ erfaring, og eventuelt annen kvalifiserende virksomhet, en fullstendig publikasjonsliste og inntil 5 av de mest relevante vitenskapelige arbeider.

Fast tilsatte i undervisnings- og forskerstilling ved universitet eller høgskole kan ikke søke.

Det vises for øvrig til gjeldende retningslinjer og utfyllende bestemmelser for tilsetting i post.doc.-stillinger ved Universitetet i Oslo, som er elektronisk tilgjengelig på nettet (adresse: http://www.uio.no/admhb/reglhb/personal/tilsettingvitenskapelig/tilspostdoktor.html).

Universitetet i Oslo ønsker flere kvinner i vitenskapelige stillinger. Kvinner oppfordres til å søke.